Een Zomerzotheid Romantische comedy komischer kan het niet!

Robbert, een rijke jongmens van adeldom doet zichzelf voor als chauffeur wanneer hij bij toevalligheid een discussie hoort tussen de lekkere, wilde en rebelse Kit en haar welopgevoede vrienden. Haar vriendinnen pretenderen dat ze iemand van stand steevast zouden herkennen en zich dan ook geenszins in zouden laten met iemand beneden hun stand.

beeldschermbril

Robbert gaat het spelletje spelen en vraagt een van zijn studievrienden die geheel niet van adel is zich voor te doen als de jonkheer. Wanneer Kit en de chauffeur overeenkomen dat Robbert haar zal leren rijden en zij hem Engels zal leren spreken ontstaat een game van genegenheid, jaloezie en bedriegerij in een warme landerige buurt.

Een mooie zomer in 1923.

Kit is op vakantie bij haar oom en tante en Lenie haar nichtje. Haar oom heeft een prachtig landgoed op de Veluwe. Lenie heeft haar maatje Mia uitgenodigd terwijl Kit haar vriendin Dot heeft meegenomen. Wanneer de meiden knusjes gaan picknicken bestuurd Lenie de wagen.

Kit wil ook heel graag van haar oom leren autorijden tijdens de vakantie, echter haar oom voelt daar niets voor. Kit is nogal wild en uitbundig; niet zo behoedzaam als zijn dochter Lenie. Ella Heuveling, een meisje uit de buurt, gaat ook mee picknicken. Zij hooirde dat het buitenhuis Sonnewende is verhuurd aan jonkheer Robbert Johannes Padt van Heijendaal en vier mede-studenten..

Ella blijkt zeer onder de indruk te zijn van zijn oud adellijke afstamming. Bij de picknick beweert zij dat komaf en standing zich nimmer verloochenen. Alleen al aan de handen kan zij iemands komaf thuisbrengen.

Mia en Lenie zien nogal op tegen de wat oudere Ella en zijn het dan ook volledig met haar eens. Maar volgens Kit en Dot is dit allemaal grote larie. Echter Kit is in een baldadige bui en babbelt uitgelaten mee om de boel nog wat meer op te stoken. Dat brengt Ella tot de plechtige uitspraak dat ze geenszins zou kunnen optrekken met iemand beneden haar klasse.

Waarna Kit jubelt “Ik zeker niet”, met een vette knipoog naar Dot. Op dat ogenblik verschijnt er een jongeman in een kaki motorpak met een pilotenbril vanachter een bosje en vraagt naar een autogarage in de omgeving. Vuile handen en een nog vuilere zakdoek. De jongeman stelt zich voor als de bestuurder van Jonker Padt van Heijendaal.

Als hij wegrijdt beweert Ella dat zij allang doorhad dat hij zeer geen gentleman was, waarop Kit vinnig terugketst dat zij het nou juist een erg aantrekkelijke jongeling vond met een aardig gelaat en lieve ogen .

De tieners beseffen echter niet dat de wagenbestuurder in feite Jonkheer Padt van Heijendaal zelf is. Hij kreeg pech met zijn auto en heeft het hele gesprek van de meiden over afstamming kunnen horen. Dat was de aanleiding deze schapen een lesje te leren.

Terug op Sonnewende vertelt hij het gehele relaas aan zijn maten. Een van hen moet zich nu uitgeven als de jonkheer. Het wordt Gerrrit Jan Loots; de niet zo mooie vriend met veel langdradige en aanstellerige verhalen.

Wanneer de meisjes uiteindelijk officieel kennismaken met de heren van Sonnewende, zijn zij in de veronderstelling dat Gerrit Jan de watch here jonkheer is en Robbert zijn chauffeur. Mia, Lenie en Ella gaan volledig op in de houterige Gerrit Jan, die nog nooit zoveel aandacht van het vrouwelijk soort heeft gehad. Vooral Ella slooft zich eindeloos voor hem uit. Alleen Kit en Dot lopen niet warm voor de Jonkheer.

Kit ziet haar kans schoon om toch nog autorijlessen te nemen deze zomer. Zij vraagt de jonkheer of hij het haar niet kan leren. Gerrit Jan moet erkennen dat hij ook niet kan rijden, hij bezit tenslotte een wagenbestuurder. Nou, dan kan hij het mij ook leren, meent Kit.

Terwijl Ella het hart van de jonkheer tracht te winnen, krijgt Kit autorijles van de rijder met het aantrekkelijke gezicht en de aardige ogen. Ze zetten beide hun nieuwe pilotenbril op en Kit en de bestuurder beginnen elkander aantrekkelijk te vinden tijdens hun ritjes door de Veluwe. Robbert is bovenal erg ingenomen met het feit dat hij eindelijk een meisje leert kennen zonder dat zij van zijn origine op de hoogte is.

Hoe meer hij doorgaat met het bedrog hoe vervelender de resultaten zullen zijn maar Gerrit Jan begint zich desalniettemin met de dag vertrouwder te voelen in zijn andere rol en wil er zo lang mogelijk van genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *